Zo vol van die shit kl

MATTINO – zo vol van die shit

“Zo vol van die shit” is een catchy meezingbare rock song met pop en jazz invloeden. Het nummer gaat over druk zijn met (de verkeerde) dingen, terwijl ondertussen het leven aan je voorbij vliegt en de mensen om je heen doodgaan. Maar gelukkig is het einde hoopvol…

Het is een single van Mattino’s debuutalbum “Op De Goede Weg” dat eind 2021 uitkwam op het label M.A.R.S. Worldwide. Op De Goede Weg is zonder enige twijfel een opvallende Nederpopplaat. Het sluit aan en borduurt voort op een rijke periode uit de vaderlandse pophistorie begin jaren tachtig. Maar het is géén retro. Mattino tilt het onze tijd in. Gevarieerd, energiek met recht voor z’n raap teksten die tegelijk vrolijk en tot nadenken stemmen.

Ironie, zelfspot en humor zijn Mattino niet vreemd. Als ‘voormalig activist’ en wereldverbeteraar legt hij zichzelf met genoegen op de pijnbank. Het lijkt verdorie wel een ‘live uitzending van zijn bezoek aan de psychiater’. Mattino zijn spitsvondigheid viel al op bij radio dj’s als Frits Spits, Claudia de Breij en Astrid de Jong. Ook schrijver/literator Adriaan van Dis is een fan.De productie was in handen van Jack van de Ven (Paul de Leeuw, Ronnie Flex, Giovanca, Waylon) en Evert Zeevalkink (Claudia de Breij, Ilse Delange, Tim Akkerman).