Damien van Elburg Movin on

DAMIEN VAN ELBURG movin’on

Damiën van Elburg is een 19-jarige Limburgse singer-songwriter. Geïnspireerd door Americana, Folk en Country muziek en dan vooral Johnny Cash, John Prine en Bob Dylan. Nadat Damiën elke avond samen met zijn opa deze liedjes zong, werd het tijd om te gaan optreden. Hij werd al snel ontdekt door een lokale platenmaatschappij in Heerlen (LN Records). Zijn debuut single haalde ook meteen de L1 Limbo Top 10, waar hij ruim 8 weken op de eerste plaats stond!

Door dit lokale succes werd Damiën uitgenodigd in Juli 2021 tweemaal het voorprogramma te doen van Waylon tijdens Landgraaf Live. Ook de grotere theaters in Limburg zagen meteen hoe talentvol Damiën was. Zo mocht hij zijn eigen show presenteren in het Parkstad Limburg Theater Heerlen. Inmiddels is Damiën ook regelmatig te zien op de Limburgse TV.

Damiën komt nu met een nieuwe een single. Movin’ On is de naam van zijn nieuwste lied, dat hij schreef  voor z’n moeder. Het liedje gaat over “toxic relationships”. Damiën zag het verdriet en de schade die zijn moeder ondervond. Het prachtig gezongen Movin’ On is een heerlijk nummer dat ook voor veel andere mensen troostrijk zal zijn.