calixte govaarts hoes

CALIXTE GOVAARTS hemelsblauw

Zanger/liedjesschrijver Calixte Govaarts groeide op in Tilburg waar hij in de jaren negentig in verschillende bandjes zong. Inmiddels woont hij in Amsterdam waar de liefde hem naar toe heeft gebracht. Na een periode waar muziek op een lager pitje stond, besloot Calixte zelf de gitaar ter hand te nemen en zo begon hij vanaf 2014 weer op te treden op kleinere podia, maar ook op festivals.

Door de jaren heen werd hij beïnvloed door talrijke muzikale helden zowel Engelstalig als Nederlandstalig van Jeff Buckley en Eddy Vedder tot Ramses Shaffy en de Tröckener Kecks. Qua teksten blijft hij vanaf het begin trouw aan zijn moedertaal het Nederlands. Calixte zelf zegt hierover: “Zing je niet in je eigen taal dan is het net alsof je met een zonnebril op voor je publiek staat te zingen”. Met originele songs zoals: ‘Steek een kaars op in het donker’ en ‘Perfecte man’ en zijn bijzondere en warme stem weet hij ieder optreden weer diepe indruk te maken.

Calixte Govaarts brengt nu met zijn nieuwe nummer Hemelsblauw uit.Met op drums Nico Verspaget (Soulmania), op bas Jan van der Lugt en op toetsen Egle-Jan Annema(La Lupa & Shine). Hemelsblauw is een innemend lied over een relatie die dreigt uit te doven en waarbij alle zeilen dan ook bijgezet moeten worden om dit te voorkomen.