Veelgestelde vragen.

Natuurlijk heeft u vragen. De meest voorkomende vragen hebben wij onderstaand weergegeven. Klik op de vraag om het antwoord te lezen. 

 Kan ik mijn song of album door jullie laten promoten en/of pluggen?


Wij verzorgen radio- en/of perspromotie voor uiteenlopende muziekstijlen. Voorwaarde is het dat om kwalitatief uitstekende muziek gaat. Verder is het belang dat alles voor de artiest 'op orde is''. Denk aan website, social media etc.


Wat hebben jullie van mij nodig om een nieuwe track te pluggen?


Het audiobestand in .wav formaat (16B/44,1KHz)


Het audiobestand in mp3 formaat (320mps)


Indien er clip is deze graag als .mp4 aanleveren.


Recente biografie van de artiest.


Het verhaal over de track (lees ook onze tips).


Een (vierkante) afbeelding van de 'hoes' in hoge resolutie.


De releasedatum.


Een artiestenfoto.


Links naar spotify, itunes (indien gewenst kunnen wij hier tracks publiceren)


Contactgegevens, website en facebookaccount.


Grote bestanden kunt u toesturen via wetransfer.com.


Promoten jullie alle muziek?


De muziek moet kwalitatief van hoog niveau zijn, goed geproduceerd en/of opvallend of vernieuwend zijn. Natuurlijk willen we muziek vooraf beluisteren en beoordelen. Je kunt een link sturen van geluidsbestanden, youtube, soundcloud of bandcamplinks via ons contactformulier of via info [at]muziekpromotor.nl. Stuur ook link naar je website/facebook en/of andere achtergrondinformatie.


Qua genre zijn we breed. Het gaat van wereldmuziek tot trance of metal. En van het kwalitatief goede Nederlandstalige product tot jazz of klassiek.


Wat kost dat dan radio- of perspromotie door jullie team?


De prijs voor het promoten van een track in Nederland bedraagt bij ons € 375,- ex btw. 


De prijs voor de perspromotie rondom een album-release bedraagt bij ons € 575,- ex btw. De prijs is incl. de portokosten voor het versturen van de cd's. Afhankelijk van het genre hebben ca 40 tot 60 albums nodig.


 


 


Kan ik even een kopie van jullie mailing-lijst krijgen?


Hoewel we graag transparant werken, zijn onze contacten niet openbaar. De contactinformatie bevat immers privégegevens en mobiele nummers van vele radiomensen en journalisten. Bovendien is het juist een deel van ons werk om alle veranderingen en wisselingen bij tijdschriften en radiostations goed bij te houden.


Kunnen wij onze nieuwe single door jullie laten pluggen?


Voordat we aan het werk gaan met een artiest, willen we zeker weten of de artiest zelf klaar is om een stap vooruit te maken. Natuurlijk moeten de opnames en het liedje etc. van goede kwaliteit zijn, maar ook moet er vanuit de band of artiest een helder plan liggen. Hoe zit het met optredens? Hoe zit het met de website, gebruik van social media etc? Als dit goed geregeld is, willen we graag onze kennis en ervaring inzetten.


Wij hebben digitale single, willen jullie die pluggen?


Het pluggen van muziek bij de grote radio stations in Hilversum en Brussel gebeurt deels door digitaal te uploaden. Soms blijft het ook zeker effectief - afhankelijk van het genre - om ook echte cd's te overhandigen. Soms is de kans dat een nummer aandacht krijgt na het overhandigen van een cd-met hoesje vaak net iets groter dan wanneer er een mp3 tje (zonder hoesje en bijbehorende info) uit de mailbox gevist moet worden.


Via ons kunt u zeer goedkoop 50 of 100 cd's dupliceren inclusief bedrukking en full colour wallet. Zie hiervoor onze website: www.cdmaker.nl


Doen jullie ook promotie in België?


Jazeker. Voor diverse artiesten- waarvan we verwachten dat ze ook in België kunnen aanslaan - zetten we actief in op de Belgische markt. Onze pluggers komen niet alleen in Hilversum maar ook in Brussel. Ook bij Belgische stations zoals VRT Radio 1, VRT MNM, VRT Studio Brussel en Q-Music worden door ons geplugd! 


Kunnen jullie ook verzorgen dat onze muziek op itunes en spotify komt?


Het is verstandig om te zorgen dat nieuwe muziek op alle belangrijke portals te vinden is. Hiervoor werken wij samen met onze partnerbedrijf Marista. Alle informatie om je muziek snel en gratis! online te krijgen lees je op onze website www.itunes-spotify.com